Вход за родители

 

Критично важно е родителите да говорят навреме с децата си за алкохола. А това време е СЕГА.

Как да говорим с децата за алкохола без да ги обидим, засрамим или отегчим? Знаете ли, че понякога само един откровен разговор между родител и дете е достатъчен, за да бъдат решени много проблеми? Най-лесният начин да предпазим децата си от ранна консумация на алкохол е да ги запознаем с темата рано – преди примерът, който им дават техните връстници да стане по-важен от този, който им даваме вкъщи. Важно е всеки родител да говори със своето дете и това да става навреме. Ако детето ви е на 10 или повече години, моментът да поговорите с него за алкохола е настъпил.

Ние, родителите, не винаги знаем как да започнем и как да водим този разговор, как да преразположим децата си как него и още по-малко – каква реакция да очакваме от тях. Повечето хора избягват разговор за алкохола с децата си, защото често не знаят как да продължат след стандартното Алкохолът е опасен! или, по-често, защото се заблуждават, че времето за разговор още не е дошло.

Преди 18 децата трябва да пробват да карат скейтборд, да яздят кон, да пътуват със самолет, да бъдат самостоятелни, да танцуват, да пеят, да построят къща на дърво и много други неща, на които сега им е времето. А за алкохола – ИМА ВРЕМЕ!

Затова Асоциация на производителите, вносителите и търговците на спиртни напитки (АПВТСН) подкрепи инициативата за създаване на училище за родители и неговите родителски срещи в бар. Различните срещи, в които учители и родители на деца между 4-ти и 6-ти клас и специалисти откриват заедно лесни отговори на един труден въпрос.

Ще се радваме да посетите наша родителска среща, но ако все още не сте имали такава възможност, разгледайте материалите, които подготвихме – КНИЖКА ЗА РОДИТЕЛИ.