История на кампанията

school

“Училище за родители: Родителски срещи в бар” стартира през 2013 г. по инициатива на Перно Рикар България. Целта на кампанията е да информира повече родители за причините и рисковете, които крие ранната консумацията на алкохол и формите на семейно общуване, които могат да я предотвратят.

През учебната 2013-та поканихме психотерапевтите Виргиния Захариева, Мадлен Алгафари и Петър Кралев да проведат серия от неформални семинари за родители. Семинарите бързо се превърнаха в игрови беседи, които успяха да покажат как се изгражда и отстоява родителския авторитет, но и как се развиват умения за равностойна комуникация между родител и дете.

Силният интерес към “Училище за родители” ни накара да продължим разговора и през 2014. А през тази учебна 2015-2016 година програмата се поема за изпълнение от Асоциация на производителите, вносителите и търговците на спиртни напитки (АПВТСН) – сдружение, което консолидира мнението и действията на цялата алкохолна индустрия в посока превенция и образование.

“Училище за родители: Родителски срещи в бар” се преименува на по-ясното „Родителски срещи в бар: Малки разговори на големи теми“. Тази година търсим не само родители, но и учители – хората, с които децата общуват изключително в своето всекидневие и които не по-малко от семейството формират цялостното им отношение към света, техните лични ценности и социална приспособимост. Затова сме подготвили серия от самостоятелни семинари за учители, в които да предоставим цялостна методология, сценарий и необходими печатни и/или видео материали за провеждане на самостоятелни родителски срещи в бъдеще.

Календарът на сайта ще дава пълна информация за предстоящи и минали събития.

А ние продължаваме с нашите родителски срещи и в нови градове, а именно Бургас, Варна, Враца, Пловдив и София.

Първите години в училище са истинско приключение за децата. В този период те все още търсят закрила и подкрепа, но са и почти самостоятелни личности, готови да научат първите си уроци за живота. Нека заедно им помогнем и изградим ценностна система, в която първата среща с алкохола се отлага за по-зряла възраст.